Monday, November 26, 2012

Rahsia Kehebatan Jamu Mandara


Jamu Mandara merupakan jamu asli yang dirumus dari rempah ratus bermutu tinggi. Jamu Mandara dihasilkan dari rempah ratus dan diadun untuk menghasilkan khasiat yang tiada tara tandingannya. Aroma Jamu Mandara yang segar dengan bau-bauan rempah ratus, semestinya diakui sebagai Jamu asli lagi terbaik antara yang terbaik. Jamu Mandara telah berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia semenjak tahun 2011. Jamu ini diwarisi dari ibu saya iaitu Pn. Ma @ Rahil bt Abbas.

Pasti ramai yang ingin tahu asal usul Jamu Mandara. Jamu Mandara merupakan jamu warisan bonda yang diturunkan dari satu generasi ke generasi seterusnya agar warisan yang kaya dengan khazanah khasiat tidak terpadam begitu saja. Atas rasa kasih sayang kepada generasi seterusnya, ilmu penghasilan Jamu Mandara yang telah berusia 35 tahun telah dianugerahkan kepada anda semua setelah dikomersialkan mengikut peraturan dari Biro Farmaseutikal Kebangsaan, KKM dan diberi sijil HALAL oleh JAKIM. Memegang no. pendaftaran MAL11060051TC dan MAL11060052TC, anda pasti tidak perlu ragu- ragu untuk memiliki produk Jamu Mandara.
Jamu Mandara dihasilkan dari rempah ratus yang segar dan berkualiti agar terjamin khasiat yang dikenalpasti dapat menyelesaikan masalah kesihatan si dara, wanita dan lelaki. Herba utama yang memantapkan Jamu Mandara selain dari herba yang dirahsiakan iaitu:

1. Kacip Fatimah (Herba Labisia Pumilia)
2. Manjakani (Quercus Infectoria)

3. Temulawak (Rhizoma Curcuma Xanthorrhiza)

4. Cekur ( Rhizoma Kaempferia Galanga)

5. Kunyit (Rhizoma Curcuma Longa)

6. Habatussauda


 
Kebaikan Produk Jamu Mandara

Jamu Mandara mengandungi semua kebaikan sebagaimana yang diidamkan oleh semua wanita dan lelaki. Khasiat yang lengkap untuk merawat keseluruhan tubuh badan. Pendek kata, dengan Jamu Mandara anda tak perlu fikirkan yang lain kerana segala khasiat terkandung dalam kedua-dua pack Jamu Mandara 1 dan Jamu Mandara 2. Kedua- dua saling melengkapi.

Jamu Mandara 1 digunakan secara traditional untuk penyembuhan dalaman seperti berikut:
• Melegakan kepenatan fizikal

• Melegakan keputihan serta melegakan senggugut

• Melancarkan perjalanan haid

• Menyihatkan badan selepas bersalin

Jamu Mandara 2 digunakan secara traditional untuk kesan lebih energetik berterusan seperti berikut:
• Mengurangkan berat badan

• Membuang angin

• Membantu penghadaman

• Melegakan sembelit yang ringan

Kebaikannya terbukti apabila maklumbalas yang diterima dari pengamal Jamu Mandara bahawa mereka kagum dengan tindakbalas positif setelah mengambil produk ini dalam tempoh yang singkat. Malah ada yang mengatakan tak mungkin akan berpaling dari produk Jamu Mandara berikutan khasiat yang dinikmati melebihi harga yang ditawarkan iaitu sangat berpatutan dan mampu dimiliki oleh semua golongan. Produk ini mesra pengguna kerana sesiapa sahaja mampu membeli malah mengulangi membeli disebabkan khasiat yang diperolehi adalah seimbang dengan harga yang ditawarkan. Jamu Mandara BERJAYA mengubah pandangan sesetengah masyarakat yang tidak percaya akan kebaikan herba traditional. Ini dapat dibuktikan apabila ramai pelanggan Jamu Mandara terdiri dari mereka yang berkerjaya profesional telah menjadikan Jamu Mandara sebagai suppliment harian untuk meningkatkan stamina.

Keistimewaan Produk Jamu Mandara
Perniagaan Jamu Mandara adalah bukan berasaskan keuntungan semata- mata tetapi ianya disulam dengan perasaan untuk berkongsi rahsia kekayaan semulajadi selain membantu masyarakat menikmati tahap kesihatan yang baik sepanjang hayat. Jamu Mandara merupakan resepi asli milik sendiri yang diturunkan dari generasi terdahulu kepada generasi sekarang. Kekuatan Jamu Mandara adalah ianya diadun sendiri oleh pemiliknya dengan memastikan kualiti dan kuantiti herba dikawal sepenuhnya sebelum dihantar ke kilang yang bertaraf GMP. Amalan pengilangan yang baik merupakan piawaian yang ditetapkan oleh KKM telah dipatuhi bagi tujuan pemprosesan dan pembungkusan produk Jamu Mandara . Jamu Mandara menggunakan kapsul HALALGEL yang sangat berkualiti tanpa was- was. Diproses dengan penuh ketakwaan bermula dari pembekal bahan mentah, pengadun ramuan dan pengilang, kesemuanya berugama Islam. Kekuatan yang ada menyebabkan pengasas Jamu Mandara merasa yakin produk ini akan terus dipercayai kerana kami TIDAK mengamalkan konsep " membeli produk syarikat tertentu dan melabelkan dengan nama Jamu Mandara" sebaliknya kami adalah pemilik resepinya. Konsep packaging menggunakan tema warna " Apple Green & Pink" dilihat mampu memberi pandangan yang menarik minda untuk mendekati pelanggan. Kami mengutamakan konsep moden dalam menghasilkan pengiklanan Jamu Mandara supaya minda tidak terikat dengan konsep terlalu traditional. Justeru itu Jamu Mandara mencetus fenomena baru untuk menampilkan konsep moden kontemporari untuk menyesuaikan dengan kehendak perubahan masa apatah lagi ramai pelanggan terdiri dari golongan gadis remaja yang merupakan pelanggan Jamu Mandara.


 

1 comment: